Incercati asta acasa


Pentru un copil poate fi derutant sa existe intre doua tipuri de asteptari: pedeapsa acasa vs. consecinte la scoala/gradinita; lauda acasa vs. recunoastere la scoala/gradinita; un set de reguli acasa si altul la scoala/gradinita... Atunci cand asteptarile de la scoala/gradinita si de acasa sunt similare, copilul va putea sa le recunoasa si sa le depaseasca cu mai putin efort si mai multa bucurie!

Va sugeram cateva "unelte" care va pot ajuta sa depasiti cu succes provocarile pe care le intalniti in cadrul relatiei cu copiii dumneavoastra, in calitate de parinte


LIMITE


Limitele sunt granite ce ii dau copilului ordine, consecventa, si asteptari clare. In aceste limite, copilul este liber sa exploreze si sa invete despre lume. Este responsabilitatea Dvs. ca parinte sa le stabiliti, sa le impuneti si sa-l ajutati pe copil sa inteleaga limitele din familie. Copiii invata despre limite testandu-le, asa ca fiti fermi in ceea ce spuneti!

citeste mai mult ...

Evitarea luptei de putere cu copiii

Mama este in bucatarie si pregateste cina. Ryan, de 10 ani, intra si cere o bomboaba.

"De ce nu? Mie mi-e foame acum", insista Ryan.

"Stii ca nu ai voie sa mananci bomboane inainte de cina, Ryan!" striga mama iritata.

citeste mai mult ...
10 sfaturi Montessori pentru parinti in cresterea copiilor

1. Respecta-ti copilul in toate aspectele vietii sale

Pune-te in locul lui, de ce a facut asta? De ce plange? Poate s-a trezit indispus, asa cum ni se intampla si noua, adultilor. Imbratiseaza-l mai mult.

Daca ai fi tinut intr-o camera sau intr-un spatiu limitat si tu te-ai supara pentru ca nu ai avea libertate de miscare. Respecta faptul ca nu vrea sa manance uneori, si noi avem zile cand nu avem pofta de mancare.

Respecta faptul ca si el are nevoi la fel ca noi. Respectandu-i nevoile il inveti sa respecte la randul lui, oferindu-i un bun exemplu. Fii binevoitor si amabil cu copiii tai, precum si cu altii. Asa invata cel mai bine, daca invata de la altii. Acest respect se poate transmite altor copii, adulti sau fiinte. Daca le aratam copiilor cum trebuie sa le pese de lucrurile din jur, ei invata sa le pese si isi insusesc acest tip de comportament inca de la o varsta frageda.

citeste mai mult ...
Ce ar trebui sa stiti despre copilul dumneavoastra

Miscare si invatare

Cu mult inainte ca cercetarile din zilele noastre sa "descopere" ca miscarea activa (opusa miscarii pasive pe care o presupune izolarea intr-un patut, tarc sau intr-un premergator) are un impact pozitiv semnificativ asupra procesului de dezvoltare prin care trece copilul, Maria Montessori a inteles importanta a exact aceleiasi relatii. Din observatiile ei asupra copiilor din primul sfert al secolului trecut, ea sustinea ca "... dezvoltarea mentala trebuie legata de miscare si trebuie sa depinda de ea." Si sustinea chiar ca "este nevoie ca activitatea copilului sa fie axata pe sarcini ce presupun miscari ale mainilor ghidate de intelect."

Ea a descoperit ca miscarea trebuie sa fie "... ghidata de intelect"; nu miscarea fara sens, ci cea cu scop.


citeste mai mult ...

Link-uri utilehttp://www.aidtolife.org/ro/
www.montessori.org.uk/what_is_montessori
http://diversificare.ro/

Gradinita Creative Minds